Termeni si Conditii

1. Introducere

www.africandeco.ro este un magazin online administrat de SC Tempera Concept SRL denumita in continuare Vanzator si avand urmatoarele date de identificare si contact:

 • Cod Unic de Inregistrare: 32091732
 • Numar Registrul Comertului: J23/2325/2013
 • Cont RO85BACX0000000922145001 deschis la UniCredit Bank, sucursala Militari
 • Sediu: Str. GLADIOLELOR, Nr 10, Sat ROSU, Comuna CHIAJNA, Judet ILFOV
 • Showroom: Bulevardul Timisoara nr. 84 ( incinta Complex Comet ), Sector 6, Bucuresti
 • Reprezentat: Sarghie Laurentiu-Stelian
 • Capital social : 200 LEI
 • E-mail : office@africandeco.ro
 • Tel mobil: 0745.39.00.53
 • Tel fix/fax :021/315.55.05 /03

Prin intermediul site-ului, vanzatorul ofera spre vanzare bijuterii si obiecte decorative sau de arta din Africa.
Folosirea site-ului pentru achizitionarea online a produselor implica acceptarea termenilor si conditiilor detaliate in continuare. Actualizarea acestor Termeni si conditii se poate face fara notificare prealabila.

2. Definitii

Site – Domeniul www.africandeco.ro si continutul sau.
Continut – Reprezinta totalitatea informatiilor sub forma de imagini, texte si preturi care se gasesc pe site. Este interzisa folosirea acestora in scopuri comerciale sau de alta natura.
Utilizator – orice persoana fizica/juridica inregistrata pe site, care, prin finalizarea procesului de creare a contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.
Client – Persoana fizica sau juridica care comanda si achizitioneaza produse prin intermediul magazinului online www.africandeco.ro.
Comanda – Un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Client si Vanzator, prin intermediul site-ului.
Cont – Sectiunea din site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite utilizatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre client si istoric comenzi.
Newsletter – Modalitate de informare periodica, transmisa exclusiv prin posta electronica (e-mail) in legatura cu promotii desfasurate de vanzator intr-o anumita perioada.
Recenzie – Evaluare scrisa de catre un utilizator, referitoare la unul sau mai multe produse, redactata pe baza experientei personale.
Cupon – Coduri alfanumerice prin intermediul carora vanzatorul poate aplica reduceri la valoarea cosului.

3. Drepturi de autor

Intregul continut al acestui site este proprietatea vanzatorului in calitate de autor, proprietar si administrator al www.africandeco.ro si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr 8/1996). Folosirea fara acordul vanzatorului a oricaror elemente continute in site (fotografii/ texte), se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare. Astfel, sunt interzise in mod expres: accesarea acestui site de catre dispozitive sau programe automate, copierea manuala a continutului, publicarea continutului de catre alte companii sau site-uri, pentru a face comparatie cu produse similare.
Vanzatorul face eforturi pentru a pastra acuratetea informatiilor din acest site si isi rezerva dreptul de a face modificari ale continutului, fara o notificare prealabila.

4. Confidentialitatea datelor personale

Datele personale introduse de catre utilizator sunt protejate in conformitate cu legea nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Acestea vor fi folosite de vanzator, numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile din formularul de comanda sunt necesare pentru operarea comenzilor si livrarea produselor comandate. Sub nicio forma nu vor fi furnizate unei terte parti. Vanzatorul nu vinde, nu ofera, nu face schimb de adrese e-mail obtinute prin intermediul acestui site, nu divulga adresele de e-mail colectate prin intermediul crearii de conturi sau inscrieri la newsletter.
Toate informatiile pot fi scoase din baza de date oricand printr-o cerere la adresa office@africandeco.ro .

5. Politica de vanzare online:

Orice utilizator poate plasa comenzi prin crearea unui cont in prealabil.
In momentul crearii unui cont, utilizatorul accepta integral Termenii si conditiile.
Prin plasarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care vanzatorul isi deruleaza activitatea (e-mail). In cazul unor situatii exceptionale (stoc epuizat prin comenzi simultane, date neclare sau incomplete la adresa de livrare) vanzatorul isi rezerva dreptul de a contacta telefonic utilizatorul.
Toate preturile afisate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ T.V.A.
Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica preturile practicate pentru produsele de pe site fara notificarea in prealabila a utilizatorilor, exceptie facand produsele aflate in comenzi in curs de livrare.
Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON.
Pretul transportului este evidentiat separat in totalul comenzii.
Produsele se livreaza exclusiv prin curier.
Produsele achizitionate prin intermediul site-ului sunt destinate exclusiv uzului personal al utilizatorului. In acest sens vanzatorul poate limita posibilitatea de achizionare a unor produse unuia sau mai multor utilizatori.
Pe durata campaniilor de aplicare de reduceri, vanzatorul va transmite prin mediile de comunicare (newsletter, site) coduri de discount denumite “Cupon”. Acestea pot fi aplicate la produse individuale sau la categorii de produse, fie ca procent , fie cu suma fixa.Toate detallie vor fi anuntate prin campaniile de publicitate.
Nu se pot cumula mai multe cupoane la o comanda.
Pentru obiectele de arta se pot face vizionari la showroom doar cu programare prealabila la telefon 0745.39.00.53.
Toate produsele sunt lucrate manual. Produsele din aceeasi categorie, sunt asemanatoare, si nu exista doua produse absolut identice. Fotografiile au fost facute de vanzator in studioul propriu. Culorile sunt foarte aproape de original, dar nu identice, deoarece redarea acestora depinde si ecranul pe care sunt afisate.
Produsele din piele au un miros specific care va dispare pe masura ce produsul este purtat/ folosit.
Pentru o imagine cat mai clara a dimensiunilor/ specificatiilor este necesara consultarea sectiunii “Informatii aditionale” de pe pagina fiecarui produs. Informatiile completate in aceasta sectiune pot varia de la produs la produs, in functie de importanta fiecarui detaliu in decizia de cumparare.
In cazul platilor online vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de utilizator, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane bancare.

6. Contul meu

La inregistrarea unui cont nou se vor solicita: o adresa de e-mail valida si o parola. Dupa inregistrare, utilizatorul va primi un e-mail de pe adresa office@africandeco.ro la adresa completata, cu subiectul “Contul tau African Deco”. In e-mail va primi username-ul pe care il poate folosi la intrarile ulterioare in cont. Daca primiti un asemenea mesaj, in conditiile în care nu v-ati inregistrat personal pe site, va rugam sa ne trimiteti un e-mail la adresa office@africandeco.ro pentru a sterge contul respectiv.
In sectiunea “Comenzi recente” se poate vedea istoricul comenzilor efectuate.
In Sectiunea “Adresele mele”, se pot completa/ modifica adresele de facturare/ livrare.
Utilizatorul este singurul responsabil de datele completate si isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (user si parola).
Pentru renuntarea in totalitate la un cont se va trimite un e-mail la adresa : office@africandeco.ro

7. Comanda

Utilizatorul poate efectua comenzi prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi. Pe durata campaniilor de reduceri, se pot folosi cupoane de reduceri.
Prin finalizarea comenzii utilizatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare si livrare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.
Prin finalizarea comenzii, utilizatorul consimte ca vanzatorul poate sa il contacteze, pentru a cere detalii suplimentare sau pentru a lamuri unele informatii necesare livrarii.
Vanzatorul va transmite odata cu comanda si factura aferenta produselor comandate.
Un utilizator se poate razgandi in privinta plasarii unei comenzi trimitand un e-mail la adresa: office@africandeco.ro, anuntand numarul comenzii primit pe e-mail la confirmare.

8. Transport si livrare

Trasportul este asigurat de Fan Curier, doar pe teritoriul Romaniei. Mentiunile cu privire la eventualele probleme privind integritatea coletelor (ambalaj deteriorat, colete desfacute etc.) se fac in momentul livrarii prin intocmirea unui proces verbal de constatare, sau se refuza primirea si plata coletului.
Costul transportului este evidentiat separat in totalul cosului de cumparaturi, astfel:

 • pentru livrarile in Bucuresti se percepe o taxa de 19 lei (TVA inclusa).
 • pentru livrarile in provincie se percepe o taxa de 19 lei (TVA inclusa).

Pentru comenzile cu valoare mai mare de 200 lei, (TVA inclusa) transportul este gratuit.
– Comenzile sunt procesate zilnic la ora 15.30 si vor fi predate curierului la ora 16.30. Pentru adresele din Bucuresti livrarea se va face in ziua lucratoare urmatoare, iar pentru adresele din tara fie in ziua urmatoare, fie in doua zile lucratoare, in functie de locatie.
– Comenzile primite de vineri incepand cu ora 15.30 vor fi predate curierului luni, la 16.30, cu livrare conform punctului de mai sus.
In perioade cu volum mare de livrari (sarbatori, Black Friday), utilizatorul va fi notificat in legatura cu termenii de livrare.

9. Politica de retururi

Utilizatorul are dreptul de a solicita returnarea produselor in termen de 14 zile de la livrare. Pentru a-si exercita acest drept este necesar sa aleaga una din metodele de mai jos:
– Sa trimita o cerere pe adresa de e-mail office@africandeco.ro in care sa mentioneze: nume utilizator, numar comanda, ce produse se returneaza si valoarea lor, cont bancar, banca emitenta, titular cont.
– Sa anunte prin formularul de contact speficand in sectiune Subiect – “Retur”, iar in sectiunea Mesaj sa mentioneze: nume utilizator, numar comanda, ce produse se returneaza si valoarea lor, cont bancar, banca emitenta, titular cont.
– Sa trimita prin fax/ posta Formularul de retur completat.
Vanzatorul va confirma utilizatorului primirea notificarii de returnare si va astepta primirea produsului/ produselor. Acestea trebuie sa fie in aceeasi stare in care au fost livrate, nepurtate, fara pete sau rupturi/ zgarieturi in ambalajul original si insotite de toate documentele expediate odata cu ele.
Daca produsele livrate au fost insotite de eventuale cadouri, la retur trebuie returnate si cadourile, care trebuie sa indeplineasca aceleasi conditii de retur ca si produsele.
Produsele se inapoiaza vanzatorului doar prin curier rapid iar cheltuielile de returnare sunt suportate de utilizator.
Vanzatorul va rambursa utilizatorului in cont contravaloarea produsului in maxim 14 (paisprezece) zile de la data primirii produselor returnate si certificarii intrunirii conditiilor de retur.
Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

10. Garantii

Toate produsele au termen de garantie 30 zile, de la data livrarii coletului. Garantia acopera numai defectele de fabricatie, deteriorarea obiectului cauzata de accidente sau utilizare neadecvata nu va fi acoperita de aceasta.
Produsele aflate in termenul de garantie se repara gratuit. Produsele defecte aflate in termen de garantie se inlocuiesc, fie cu produse din aceelasi model sau similare. Daca nu mai exista in stoc, utilizatorul poate solicita rambursarea sumelor platite. In acest caz utilizatorul va urma pasii de la pct. 9

11. Forta majora

Niciuna dintre partile contractuale nu poate fi trasa la raspundere pentru neexecutarea (total/partial) sau executarea cu intarziere a obligatiilor sale, daca acestea au fost cauzate de forta majora. Partile isi vor aduce la cunostita de indata cazul de forta majora si vor lua toate masurile necesare in vederea limitarii consecintelor evenimentului.
Daca in termen de 15 zile evenimentul de forta majora nu inceteaza, partile au dreptul de a denunta unilateral contractul fara pretinderea de daune-interese.
Forta majora va fi probata conform legii.

12. Litigii

Orice litigiu aparut intre utilizator si vanzator va fi rezolvat prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane.

13. Frauda

Crearea de conturi multiple pentru a putea beneficia de promotii este interzisa si va fi considerata o tentativa de frauda. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a suspenda conturile create cu acest scop fara preaviz, instiintare, alte formalitati sau despagubiri.

14. Dispozitii finale

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra site-ului, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens. Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.